kkc logo

KORONARNI KLUB CELJE

Koronarni klub Celje, Gledališki trg 7, 3000 Celje

Telefon: 03 548 41 85

E-pošta: info@koronarni-klub-celje.com

 

 

 

 

 

Spoštovane članice in člani!
Epidemija Covid 19 je močno spremenila naše življenje. Navaditi smo se morali na omejujoče ukrepe, sprejeti maske, varnostno razdaljo in redno razkuževanje. Stvari, ki so nas še včeraj izpolnjevale in polnile z navdušenjem, srečo in zdravjem, so sedaj omejene ali celo prepovedane.
Ob kronični koronarni srčni bolezni nas kardiologi in epidemiologi opozarjajo in učijo, da je, poleg ustrezne prehrane, spremembe življenjskih navad, opuščanja kajenja, urejenosti krvnega tlaka, sladkorja in maščob ter sproščanja, redna telesna dejavnost zelo pomembna. V zadnjem letu smo z ukrepi izgubili prav slednje. Prepovedali so nam druženje, vadbo v telovadnicah, prehodno celo na prostem.
Včasih nas zajame malodušje, negotovost, bojazen ali strah. Nikar ga ne tiščite v sebi, da bo iz iskre nastal požar. Pokličite prijatelja, vaditelja v društvu ali stopite do svojega zdravnika. Skupaj bo lažje najti rešitev, prehodno bodo morda morala pomagati zdravila.
Navaditi smo se morali na druženje preko elektronskih naprav. Vadimo v dnevi sobi pred računalnikom ali televizorjem. Sicer pa moramo zbrati voljo in sami izvesti naučeno vadbo. Zase, za srce, za boljše zdravje in lepše življenje. Ni nam lahko, saj pogosto pogrešamo neposreden razgovor, stisk roke, prijateljski objem. Prepričan sem, da se bo epidemija umirila in precepljenost dosegla željen učinek. Do takrat pa moramo ohraniti sebe, zdravje,vitalnost, močno in živahno srce.
Nikar ne obupajte! V življenju smo že mnogokrat morali preko brzic in brezen, doletele so nas naravne katastrofe in vojna. Pa smo zmagali, se pobrali in znova zaživeli. Prepričan sem, da bo tudi tokrat tako!
Tukaj smo, z vami in za vas, člani Zveze koronarnih društev in klubov Slovenije. Da se družimo, pa čeprav na daljavo, izmenjamo izkušnje, premagamo bojazni in strahove ter ohranjamo zdravo srce in kakovostno življenje. Vadili bomo na daleč, pa vendar skupaj. Nekaj časa še pred računalnikom ali televizorjem, v naslednjih mesecih pa ponovno v nam znanih telovadnicah ali v naravi. Ponovno bomo uživali na naših »Srčnih poteh«, široko razprli pljuča, pognali srce in spustili veter v lase.
Vrata koronarnih društev in klubov so široko odprta. Pridružite se nam, da skupaj poskrbimo za naša srca, boljše počutje, daljše in bolj kakovostno življenje.
Prijazno vabljeni med nas, na vadbo, za zdravje srca!
Le eno srce imamo,
ga varovati znamo?
prim. Janez Poles, dr.med., kardiolog
predsednik

 

 

 

 

 

Novice

Obnovitvena rehabilitacija v Šmarjeških toplicah za 

koronarne bolnike Koronarnega kluba Celje

Termin 26.1.2020 -2.02.2020

Namestitev v hotelih Šmarjeta in Toplice **** v dvo ali eno posteljnih sobah, kopalni plašči 

v sobah, polne ali pol penzione z varovalno prehrano za koronarne bolnike.

6 x vaje v telovadnici po težavnostnih skupinah, hidrogimnastika,nordijska hoja,

ali vodeni sprehodi.

delavnica zdrave prehrane z osebnim svetovanjem in praktičnim tečajem kuhanja.

bogat animacijski program, organizacijo izletov po željah društva

Pridružite se nam.

za več informacij se zglasite na sedežu kluba Gledališki trg 7 v času uradnih ur 10,30ure - 11.00 ure

ali na telefon 041-598-186 - Sonja.

 

 

DAN ODPRTIH VRAT V K. K. CELJE

Center za doživljenjsko rehabilitacijo srčnih bolnikov

Gledališki trg 7

NAMESTITEV DEFIBRILATORJA V JAVNO 24 URNO DOSTOPNOST

 

                

V začetku leta smo pristopili k projektu JAVNO DOSTOPNI AED V MOC CELJE. Projekt ki ga je vodila Visoka Zdravstvena Sola v Celju, je bil financiran s strani EU. V projektu smo sodelovali kot strokovni mentor pri raziskovanju, koliko je javno dostopnih AED in koliko jih je na splošno v MO Celje, a ti so večinoma dostopni v času uradnih ur ali pa celo zaklenjeni v omari. Ugotovili smo, da je javno dostopnih AED zelo malo, zato smo se v klubu odločili, da AED, ki ga imamo, damo na razpolago v javno dostopnost. Naloga projektne skupine in MO Celje v prihodnje pa ostane, da naj bi se vsi AED pravilno označili, ker zaenkrat še niso.    

Tako smo v Koronarnem klubu Celje Gledališki trg 7 Celje imeli na sedežu, kjer imamo tudi center doživljenjsko rehabilitacijo, dne 25. 10. 2019 DAN ODPRTIH VRAT

Ob 10.00 uri smo najprej slavnostno namestili, v posebej zato pripravljeno omarico, avtomatski zunanji defibrilator, sredstva so bila dinirana s strani firme REALTRINIK.

Naš predsednik g. Franjo Luc in strokovni vodja prim. Janez Tasič dr. med. int. kardiolog, sta nam s kratkim govorom povedala , da smo se zato odločili, ker želimo omogočiti 24 urno dostopnost defibrilatorja.

Podžupanja MO Celje ga. Breda Arnšek je pozdravila to dejanje in povedala, da se v MO Celje že dolgo trudijo, da omogočijo Celjanom zdravo življenje.

Gospa Katja Esih, predstavnica Visoke zdravstvene šole v Celju, je povedala, da smo sodelovali v projektu JAVNO DOSTOPNI AED V MO CELJE in ugotovili, da je premalo javno dostopnih in nepravilno označenih AED v Celju in je pozdravila našo odločitev.

Po končani slovesnosti pred vhodom, smo povabili goste v naše prostore, kjer so si lahko ogledali tudi razstavo slik in kipov naših članov.

Študent VZŠ Celje je teoretično in praktično prikazoval TEMELJNE POSTOPKE OŽIVLJANJA S POMOČJO AED.

Veliko število ljudi si je izmerilo HOLESTEROL (merila ga je študentka VZŠCE), KRVNI SLADKOR, KRVNI PRITISK, VSEBNOST KISIKA V KRVI.

V naši ambulanti je prim. Janez Tasič dr.int. me. kardiolog meril enokanalni EKG, ga odčital in svetoval. Prinesel nam je profesionalni merilec krvnega tlaka, ki ga je podarila trgovina TOP FIT.  

                                                                                                                                              

 

                            

 

                        

 

© 2015 - 2021 Koronarni Klub Celje # • Tehnična realizacija: Alinet